S’ofereixen al voltant d’unes 16 assignatures, totes de 3 ECTS. Les pràctiques equivalen a 24 ECTS, pel que han de ser de 4 a 6 mesos.
Distribució del curs per tipus d’activitat:
Formació acadèmica: 900 h.(1r semestre: d’octubre a maig)
Activitats presencials teòric-pràctiques: 324 h.
Metodologia: classes magistrals-participatives, seminaris i tallers, exposicions orals de l’estudiant.
Treball tutelat: 288 h.
Metodologia: Treball personal tutelat sobre continguts teòrics i habilitats, així com preparació específica en l’àmbit de la futura pràctica institucional (tècniques d’entrevistes, preparació del CV, etc.)
Aprenentatge autònom: 288h. Preparació de les exposicions orals i dels treballs pràctics, individualment o en grup.
Formació pràctica: 600 h. (en principi durant el segon quadrimestre; comencen entre juny i desembre, depenent de la institució de destí).
Pràctiques a institucions i organitzacions: 580 h. Pràctiques a institucions públiques i privades d’àmbit nacional i internacional.
Experiències adquirides: 10 h. Elaboració de l’informe escrit sobre la feina realitzada i les experiències adquirides.
Durant l’etapa de formació acadèmica presencial l’estudiant haurà d’adquirir un coneixement teòric i pràctic del mòdul comú i del mòdul de la seva especialitat, que sigui qualificable almenys de suficient, nivell mínim per a poder realitzar les pràctiques curriculars amb aprofitament.
Durant l’etapa de l’experiència professional s’haurà de treballar amb responsabilitat i rigor en els àmbits indicats per la institució corresponent. Es valorarà l’experiència adquirida per l’estudiant, justificada per la institució i per ell mateix en una memòria escrita.
Les classes són obligatòries i per poder ésser avaluat, s’haurà d’haver assistit a un mínim del 80% del total. La docència està dirigida a fomentar la reflexió i participació de l’estudiant. Per tant, es basarà en classes magistrals-participatives, i especialment en seminaris, tallers i conferències, i es complementarà amb jocs de simulació, exposicions orals, treballs escrits i altres. El professor seguirà un sistema d’avaluació continuada, fomentant l’autoaprenentatge.
Cada professor indicarà oportunament als estudiants, les activitats d’avaluació continuada de la seva matèria impartida. Es validarà la nota de l’avaluació continuada amb una prova final de síntesi a cada assignatura, que podrà consistir en un exercici pràctic, un treball, preguntes sobre la matèria ja sigui de forma oral o escrita, tot depenent del que consideri més oportú cada responsable de l’assignatura.
L’avaluació d’aquesta part serà el resultat de la mitjana de totes les assignatures i computarà un 80% de la qualificació final.
És obligatòria per a l’obtenció del títol de Màster. Començarà entre juny i desembre. Els períodes de pràctiques dependran de cada institució o Organització Internacional. Al seu retorn, l’estudiant haurà de lliurar una memòria escrita, on detallarà en un informe de 15 a 20 pàgines, la feina realitzada i les experiències adquirides.
El comitè directiu del màster es reserva la possibilitat de substituir les pràctiques per un treball de recerca tutelat, en cas que l’alumne no aprofiti la formació teòrica que ofereix el màster i/o no superi el procés de selecció intern i el de la institució de destí.
L’experiència professional s’avaluarà a partir de l’informe que emeti la institució corresponent on s’hagin desenvolupat les pràctiques i de l’informe presentat per l’estudiant.
Aquesta part computarà un 20% de la qualificació final.