Activities | Sin categoría

Testimoniatges

4 Mar 2014

Tomàs Riba 

Diplomàtic 

Curs 2016-2020

 

“L’estudi d’unes oposicions com les de la Carrera Diplomàtica és, sens dubte, una d’aquelles vivències que marquen definitivament la vida d’una persona. És per això que l’elecció de l’acadèmia o centre on preparar-les és tan important, perquè d’això depèn no sols el desenllaç final, sinó també que l’experiència sigui més o menys amena i grata.

 

En el meu cas, recordo bé el dia que vaig arribar al CEI, tenia tan sols una lleugera idea del que era ser diplomàtic i molts dubtes que necessitaven resposta. Per sort, l’equip del CEI va respondre a totes les meves preguntes i vaig decidir definitivament a emprendre aquesta aventura.

 

Una vegada presa la decisió, es presenta un altre dels moments més importants que ha de viure l’opositor: la primera exposició oral de temari. Et presentes dubitatiu i nerviós, amb poc domini dels temes i, de nou, una bona dosi d’incertesa. No obstant això, l’afabilitat i l’enorme saviesa de l’Ambaixador Perpiñá-Robert són els elements necessaris per a infondre seguretat i confiança en els joves opositors que han decidit cursar els seus estudis al CEI.

 

A partir de llavors, l’opositor comença a dominar cadascun dels exàmens de l’oposició gràcies a l’àmplia formació que el CEI ofereix. Així, la preparació del test, el comentari, l’entrevista i el canti es veu facilitada per la col·laboració de nombrosos diplomàtics i altres funcionaris de l’Administració General de l’Estat amb gran coneixement sobre tots els àmbits del dret, l’economia, la cooperació per al desenvolupament, la història i les relacions internacionals.

 

A més, el CEI compta amb la Kathryn O’Connor i en Fernand Menier per a la preparació de l’exercici d’idiomes, dues persones de gran experiència, professionalitat i passió per la seva feina que ofereixen una formació integral per a aconseguir un ampli domini de l’anglès i del francès.

 

Finalment, després del meu pas pel Centre d’Estudis Internacionals puc dir que el CEI no és només un lloc on preparar les oposicions, sinó una gran casa en la qual es creen i desenvolupen relacions personals que romanen molts anys després. En aquest sentit, agraeixo a l’equip de Secretaria i, molt especialment, a Eli Rubio, l’haver escoltat tots els nostres problemes i inquietuds al llarg d’aquests anys, l’haver resolt tants dubtes i l’haver estat tan i tan pacient.

 

Sobre la base de tot això, animo a tots aquells que estigueu pensant a posar-vos a opositar a la Carrera Diplomàtica a triar el CEI com una garantia d’èxit i com una experiència inoblidable.”

 

 

Guillem Manso

Diplomàtic 

Curs 2017-2020

 

“Preparar l’oposició a la carrera diplomàtica espanta, fins i tot mirant endarrere després d’haver-la superat. Encara que la il·lusió de les primeres setmanes d’estudi mai acaba de perdre’s, la incertesa que un sent des del principi va fent-se més gran, a mesura que la inversió feta -i per tant potencialment “perduda”- va guanyant pes. Ningú pot assegurar-te que acabaràs aprovant, ni prometre’t que trigaràs un any o cinc. El CEI tampoc.

 

No obstant això, el CEI sí que pot aportar-te respostes a una altra mena de preguntes que produeixen menys ansietat, però que són més útils en la teva preparació: Què és un bon assaig?, És possible preparar una entrevista en la qual se’t pot acabar preguntant qualsevol cosa?, Quin tipus de respostes són adequades en l’examen d’idiomes?, Per l’exposició oral de temari, és millor portar pocs temes cada setmana, però preparar-los de manera profunda, o posar-se el repte de donar moltes voltes ràpides al temari?

 

Són preguntes molt difícils a les quals s’enfronta tot opositor en un moment o un altre, i la resposta a les mateixes no és inequívoca. Per això, el que més valoro del CEI comparat amb altres acadèmies de preparació és la seva diversitat: l’oposició és un esforç individual, però per a tenir èxit és essencial construir-se una xarxa sòlida de suports, it takes a village to raise a child. El CEI et donarà accés a preparadors molt diferents (diplomàtics en la seva majoria de diferents edats i trajectòries, però també Advocats de l’Estat, per exemple), l’estratègia del qual per a aprovar no sempre coincidirà, i encara que a vegades això serà frustrant, com a candidat ràpid t’adonaràs que has de trobar la teva pròpia forma única d’encarar l’oposició, sobre la base de les teves fortaleses i febleses. Tot el personal i tots els col·laboradors del CEI, començant per l’Ambaixador Perpiñá-Robert, sabran valorar la teva dedicació i seran un suport fonamental en els moments de major frustració i incertesa.

 

I seran els primers a trucar-te quan aprovis, esclar. Són un equip i t’asseguro que sentiran el teu èxit com el seu propi. Ànims!”

 

 

 

Andrés de Zulueta 

Diplomàtic 

Curs 2016-2020

 

“Estic molt agraït al CEI pel suport brindat durant la meva oposició d’ingrés a la carrera diplomàtica: Vaig començar el procés en la modalitat presencial a Barcelona i el vaig acabar en modalitat online, amb moltes sessions presencials, des de Madrid. Recomano la preparació del CEI en la modalitat que més li convingui al candidat, ja que el seguiment del CEI és continu i personalitzat, adaptant-se a les diferents necessitats que requereixen les diferents etapes de l’oposició, des dels primers moments plens d’il·lusió i aprenentatges fins als moments finals en els quals l’objectiu és a prop, però tot es torna més repetitiu.

 

El CEI ha estat durant més de 25 anys l’únic centre de caràcter públic a preparar l’oposició d’ingrés a la carrera diplomàtica. Està situat en un entorn idíl·lic en la Finca Pedro Pons, en la qual s’organitzen tot tipus de conferències de molt d’interès sobre les relacions internacionals.

 

El CEI ofereix una preparació exhaustiva de cada exercici de l’oposició i un temari elaborat per professors de les diferents universitats de Barcelona. I sobretot, compta amb un veritable equip de preparadors compost per diplomàtics d’antiguitats i perfils molt diversos, altres funcionaris com una advocada de l’Estat i un economista de l’Estat, i una professora d’anglès i un de francès. Això permet que el candidat obtingui al llarg de la seva preparació les visions i expectatives dels diferents membres del tribunal de l’oposició.

 

Finalment, m’agradaria agrair especialment a l’Excel·lentíssim Ambaixador Perpiñá-Robert i a l’Elisabeth Rubio pel seu suport afectuós i incondicional al llarg de tot el procés, i expressar-los la meva admiració per haver aconseguit fer del CEI, a més d’un centre de preparació d’excel·lència com demostren els seus resultats, un lloc molt especial del qual m’emporto grans records, i, sobretot, amistats per a tota la vida.”

 

 

 

Carlos Valero

Assessor Jurídic, Assessoria Jurídica Internacional. Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació.

Curs 2014-2017

“Agraeixo sincerament a tot l’equip del CEI International Affairs el suport que m’han donat durant aquests anys d’oposició. Vaig arribar-hi desorientat, preocupat davant la tasca que m’esperava, i des del CEI em van oferir totes les facilitats possibles per complir amb èxit la meva missió.

 

Sempre amb el millor tracte possible, però alhora amb el necessari grau d’exigència, la preparació de les oposicions al CEI permet a l’opositor anar avançant gradualment fins a arribar a l’èxit. Aprovar depèn d’un mateix i requereix molt esforç i disciplina, però les eines que el CEI posa a la teva disposició t’ajuden a aconseguir-ho sense haver de preocupar-te per aspectes superflus, centrant-te en el realment important.

 

A més, la seva ubicació a Barcelona i la seva naturalesa com a centre vinculat al Ministeri són factors clau perquè el CEI sigui sense cap dubte un lloc únic i immillorable per preparar l’oposició.”

 

Juan Torres

Diplomàtic.

Curs 2015-2019

“La meva experiència en el Centre d’Estudis Internacionals de Barcelona no podria haver estat més gratificant. Des del primer moment en que aterres al CEI, t’expliquen de forma clara i senzilla la ingent tasca de treball que suposa la preparació de l’oposició per a l’accés a la carrera diplomàtica, ajudant-te a dur a terme una planificació progressiva de l’estudi.

 

Per a això el CEI t’ofereix tot un temari actualitzat redactat per especialistes universitaris, complementant-se amb els preparadors diplomàtics, tant joves, recentment ingressats en la carrera; com a veterans, que són capaços d’aportar una visió madura i profunda de les relacions internacionals.

 

En darrer lloc, m’agradaria agrair especialment a l’Excm. Ambaixador Fernando Perpiñá-Robert, com a tutor, el seu saber fer durant la meva preparació i el fet de tenir sempre una paraula amable en aquells moments en els que la preparació de l’oposició pot fer-se més dura. És per tot això, que sens dubte, recomanaria el CEI com a centre d’excel·lència per a superar amb èxit el difícil repte que suposa l’ingrés en la carrera diplomàtica”.

 

Marc Sánchez

Assessor al Departament de Afers Europeus i G20. Gabinet de Presidència del Govern espanyol.

Curs 2011-2015

“El CEI és un equip. Quan arribes, amb il·lusió però desorientat, tot el personal t’acull amb els braços oberts i es posa a la feina recolzant-te, formant-te i fins i tot modelant-te perquè aprovis l’oposició.

 

Aquest equip elcomponen persones d’una gran qualitat personal i professional, alhora comprensius amb les vicissituds de l’oposició i exigents perquè donis el teu màxim rendiment. Aprovar l’oposició depèn de tu, del teu esforç i la teva resistència.

 

Comptar amb el CEI és assegurar-se una sòlida infraestructura per aconseguir aquesta meta. Gran coneixedor del sistema de l’oposició, l’Ambaixador Perpiñá-Robert és un dels diplomàtics amb més prestigi de la carrera i els seus consells marquen punts d’inflexió. Al seu costat, joves diplomàtics i preparadors universitaris completen un marc formatiu únic a Espanya”.

 

 

Ernest Urtasun

Economista i Diplomàtic de Carrera. Actualment Diputat al Parlament Europeu per ICV

“De 2008 a 2010 vaig ser alumne del Centre d’Estudis Internacionals, en el qual vaig desenvolupar amb èxit el curs d’ingrés a la Carrera Diplomàtica.

 

El CEI és en aquests moments l’únic centre de caràcter públic que hi ha a Espanya on es pot preparar l’accés a la Carrera Diplomàtica.

 

A cada promoció de diplomàtics hi ha alumnes del CEI, ja que la combinació de la formació que ofereixen ambaixadors experiments, joves diplomàtics i el professorat de la UB garantitzen una formació molt completa que explica l’èxit del centre en el últims anys”.

Ainara Gómez

Diplomàtica. Subdirectora de Gabinet a la Unió Pel Mediterrani. Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació.

Curs 2009-2014

Al contrari que la majoria de candidats, quan em vaig començar a preparar al CEI jo tenia una experiència laboral de deu anys com a jurista en Organismes Internacionals i a l’administració pública espanyola, però sempre havia volgut ser Diplomàtica.

 

Vaig deixar la meva feina i vaig aconseguir ingressar a la Carrera Diplomàtica gràcies al CEI. La preparació és immillorable, tant des del punt de vista del rigor acadèmic i l’adequada preparació dels exercicis de l’oposició, com de l’atenció personal, el continu acompanyament i les facilitats que brinden.

 

No tinc cap dubte en recomenar encaridament el CEI de Barcelona per a la preparació de l’ingrés a la Carrera Diplomàtica“.

Victoria Tur Gómez

Consellera d’Ambaixada. Ambaixada d’Espanya a Berlín – Afers Europeus. Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació.

Curs 2003-2007

El record que tinc del CEI International Affairs és de gran gratitud i afecte. No només em vaig sentir acompanyada des del primer minut fins al final del camí per a tot el personal docent, que es va bolcar amb nosaltres, sinó que no puc deixar d’esmentar la qualitat humana, la increïble dedicació i professionalitat de figures com l’ambaixador Nuñez, a qui vaig tenir l’honor de tenir com a tutor, mestre i guia“.

Antonio Luis Ramos

Cap del Gabinet de la Presidència. Tribunal Constitucional d’Espanya. 

Curs 2001-2004

Vaig rebre un enorme suport per part del personal docent del CEI International Affairs, sense el qual superar les proves d’accés hauria estat molt més difícil.

 

La filosofia del CEI International Affairs, que combina el rigor d’un institut de preparació d’opositors amb una exuberància acadèmica, derivada dels seus vincles amb el món universitari, resulta molt estimulant per afrontar els diversos exercicis que componen l’oposició“.

Oriol Escalas Nolla

Secretari d’Ambaixada. Representació Permanent d’Espanya davant de l’Oficina de Naciones Unides i Organismes Internacionals amb seu a Ginebra. Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació.

Curs 2004-2007

Si avui sóc diplomàtic és gràcies al CEI International Affairs. L’època d’opositor és un moment de grans estímuls i una intensa absorció de coneixements i al mateix temps, de captar els matisos que després m’han resultat extremadament útils en la meva feina.

 

El he a la combinació del saber i l’experiència transmesa per l’ambaixador Nuñez ia la precisió i entusiasme dels diplomàtics més recents que vaig tenir la sort de tenir de tutors“.

Ester Borrás Andreu

Vocal Assessor. Secretaria General Tècnica. Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació. 

Curs 2000-2003

“Gràcies al CEI International Affairs vaig poder donar cos a les meves inquietuds en el camp de les relacions internacionals a través de la diplomàcia.

 

Es va obrir davant meu la possibilitat de conèixer el funcionament de les oposicions a la Carrera Diplomàtica espanyola i de començar la preparació.

 

Mai hagués pres la decisió de deixar la meva feina en una agència de publicitat, i tirar de ple cap a aquestes oposicions si a la meva ciutat natal, Barcelona, no hagués existit un centre com el CEI International Affairs“.

Rafael Soriano Ortiz

Vocal Assessor. Gabinet del Secretari d’Estat. Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació.

Curs 1989-1991

El 1988 vaig acabar la carrera de Dret a la Universitat de Barcelona i en el curs 1989 ja estava matriculat al CEI International Affairs per preparar l’oposició a la Carrera Diplomàtica, que vaig aprovar al maig de 1991.

 

Es pot dir que de la mateixa manera que el CEI International Affairs celebra ara 25 anys d’existència, també jo tindré aviat la sort de celebrar 25 anys de carrera gràcies a haver estudiat al CEI International Affairs.

 

dic “gràcies” de manera conscient i contundent. el CEI International Affairs va néixer per impulsar l’accés a la Carrera Diplomàtica, entre d’altres, dels universitaris catalans. Crec que al llarg dels anys ha anat fent realitat el projecte d’incorporar una visió plural al Servei Exterior d’Espanya“.

José Pintor Aguilar

Consol Adjunt. Consolat General d’Espanya a Mèxic. Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació.

Curs 2000-2003

Apropar la tasca del diplomàtic, com a opció professional realista i basada en l’adquisició d’una sèrie de coneixements i habilitats, és essencial perquè l’opositor sàpiga quines competències ha de desenvolupar i quins criteris de valoració utilitza el tribunal d’oposició.

 

En aquest sentit, el CEI International Affairs per a l’opositor un important paper en mantenir una via oberta, de diàleg permanent, entre el Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació i la ciutat de Barcelona, que equilibra parcialment la tendència centrípeta que exerceix encara Madrid en els assumptes relacionats amb la Carrera Diplomàtica i especialment amb el sistema de preparació per a l’accés“.

Sergi Farré i Salvá

Conseller. Ambaixada d’Espanya a Brussel·les. Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació.

Curs 1998-2004

El CEI International Affairs ha estat sempre pioner en la promoció d’una visió avantguardista i plural de les relacions internacionals, incorporant perspectives del sector privat, el món acadèmic i la societat civil.

 

Tanmateix, el CEI porta a terme una important funció de diplomàcia pública i de nexe entre el nostre Servei Exterior i la ciutadania, i ha jugat un paper clau en la divulgació i aproximació als ciutadans de les realitats i reptes de la diplomàcia del s. XXI“.

Luis Manuel Cuesta Civís

Representant Permanent Adjunt. Representació Permanent d’Espanya davant l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE). Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació.

Curs 1992-1993

“Quan vaig arribar al CEI International Affairs al setembre de 1991 acabava de finalitzar la primera guerra de l’Iraq, encara que no feia dos anys que havia caigut el mur de Berlín i al desembre d’aquest any va desaparèixer la Unió Soviètica.

 

El nostre país preparava els Jocs Olímpics de Barcelona ’92 i l’Expo de Sevilla i també es disposava a acollir a Madrid la primera Conferència de Pau per al Pròxim Orient. Espanya estava transformant a un ritme accelerat en el context d’un món que canviava a velocitat de vertígeno. el CEI International Affairs em va ajudar a comprendre i assimilar amb rapidesa i coherència tots aquests canvis veloços“.

 

 

 

La Preparació de l’Oposició a la Carrera Diplomàtica compta amb la col·laboració del Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació.

 

AsuntosExteriores

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!