Activities | Sin categoría

Direcció i Professorat

18 Jan 2017

Coordinador acadèmic

 

Dr. Ángel J. Rodrigo

AngelRodrigo  

Professor titular de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals en la Universitat Pompeu Fabra (UPF) .

 

 

Coordinació executiva

 

 

Dr. Andrea Noferini      

Andrea Noferini  

Professor del CEI International Affairs i professor associat de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

  

     

 

 

Professorat coordinador

 

A més del professorat propi del CEI, les classes també les imparteixen altres professors universitaris de reconegut prestigi en la seva especialitat, així com altres professionals destacats, tant del sector públic com de l’àmbit privat.

 

 

Ángel J. Rodrigo

AngelRodrigo  

Professor titular de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals en la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. Màster en Dret Comparat en la Universitat Autònoma de Barcelona. Doctor en Dret per la UPF. 

Ha impartit docència sobre el desenvolupament sostenible a l’Institut des Hautes Etudes Internationales de la Université PanthéonAssas (Paris II). Autor, entre altres publicacions, de El desafiament de el desenvolupament sostenible. Els principis de Dret internacional relatius a el desenvolupament sostenible; Compendi de Dret Internacional Públic; Casos i Textos de Dret Internacional Públic; Els límits del projecte imperial; L’imperi inviable.

   

 

 

Ana G. Juanatey

AnaGJuanatey  

Doctora en Dret Internacional Públic, professora del CEI International Affairs, i associada de la UPF.  Té un Doctorat en Dret Internacional Públic (UPF, 2016), amb una tesi que estudia les relacions entre el desenvolupament sostenible i el dret humà a l’alimentació. Va ser investigadora visitant en l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO, 2015).

Ha treballat a l’ Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Agència Europea de Drets Fonamentals i ha fet treballs de consultoria per al Banc Mundial i l’Ajuntament de Barcelona, entre altres. És membre de la Xarxa Global per a l’Estudi dels Drets Humans i el Medi Ambient (GNHRE); i coordina un projecte finançat pel programa Planetary Wellbeing de la UPF que explora el potencial de les narratives basades en els drets humans per a una acció climàtica urgent.

 

 

Andrea Noferini

ANoferini  

L’ Andrea Noferini té un doctorat en Política i Economia dels Països en Desenvolupament, Universitá degli Studi di Firenze. És professor del CEI International Affairs i professor adjunt de la Universitat Pompeu Fabra.

Les seves àrees de recerca convergeixen en l’estudi de polítiques públiques i reformes institucionals a Europa i Amèrica Llatina, abordant els mecanismes de participació de les administracions regionals i locals en la formulació de polítiques de la UE, l’avaluació de les polítiques públiques, la cooperació territorial, la política de cohesió, el desenvolupament de capacitats institucionals i administratives i la cooperació descentralitzada.

 

 

Lela Mélon

Lela Melon CEI  

Professora universitària i consultora especialitzada en dret comercial i sostenible i dret de la UE. Posseeix una llicenciatura en economia i dret, un LL.M. de la Universitat de Maastricht i un doctorat en dret empresarial de la Universitat d’Aberdeen, amb una tesi que estudia la relació entre la sostenibilitat i el dret empresarial. Fa classes en ESADE i ESSEC París, amb estret contacte amb el mercat privat i els reptes de sostenibilitat més enllà de l’acadèmia. Duu a terme el projecte “Sustainable Company” finançat per la UE, amb un ampli coneixement sobre contractació pública sostenible, conducta corporativa sostenible i sostenibilitat en l’educació superior.

 

 

Josep Lluís Martí

JosepLluis Martí  

Professor Titular i Vicerrector Departament de Dret, Universitat Pompeu Fabra (UPF). Direcció de Projectes de Innovació.

 

 

Humberto Llavador

Humberto Llavador  

Professor del Departament d’Economia de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), professor afiliat de la Barcelona Graduate School of Economics (BGSE) i investigador del Institute of Political Economy and Governance (IPEG). Doctor en economia per la University of Califòrnia-Davis, ha estat professor visitant de Yale University, el Grantham Research Institute (London School of Economics), INSEAD-Singapur i Korea University. També ha estat membre de la School of Social Science del Institute or Advanced Studies en Princeton. La seva recerca se centra en temes d’economia del canvi climàtic, economia política i economia del benestar, amb publicacions en revistes de prestigi internacional, com el Quarterly Journal of Economics, the Journal of Public Economics, Theoretical Economics, AEJ:Microeconomics o Climatic Change. En 2012 va rebre el Reconeixement Jaume Vicens-Vives de la Generalitat de Catalunya a la qualitat i innovació docent, i en 2016 va obtenir el X Premi de la Societat Catalana d’Economia pel llibre Sustainability for a Warming Planet (Harvard University Press).

 

 

Carles M. Gasol

CarlesMGasol  

Té estudis en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona (UdG). És doctor i màster en Ciència i Tecnologies Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). De de 2010 a 2014 va ser investigador vinculat a l’ICTA UAB. Actualment és professor associat del Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental (DEQBA) de la UAB. És fundador i soci administrador de l’empresa Inèdit amb seu social al Parc de Recerca de la UAB, empresa dedicada a l’assessorament en economia circular al sector privat i administració. Com a director de projectes d’inèdit forma part del consell assessor en sostenibilitat de l’empresa Ametller Origen. I recentment és el coordinador tècnic del comitè d’ecodisseny de CONAMA, el principal congrés de medi ambient espanyol.

 

 

Laura Talens

LauraTalens  

Enginyera química per la Universitat Politècnica de València (UPV) i la University of Teesside. És doctora i màster en Ciència i Tecnologies Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Des de 2017 és investigadora a l’ICTA UAB. A la seva recerca utilitza metodologies del camp de l’ecologia industrial com l’anàlisi de fluxos de materials i energia, l’avaluació del cicle de vida, l’anàlisi d’exergia, i l’ecodisseny entre d’altres. Té un historial important d’articles publicats a revistes indexades, conferències, informes tècnics i multitud d’activitats de difusió. A més també té experiència docent en ecologia industrial en diverses universitats: UAB, UPV i Vrijeit Universiteit Brussels (VÜB). En 2018, va ser seleccionada com a una de les entre 300 líders en economia circular per la fundació COTEC y la Advanced Leadership Foundation (ALF).

 

 

Marta Galcerán

MartaGalceran  

Politòloga, investigadora en relacions internacionals a la Universitat Pompeu Fabra i consultora sènior a Anteverti, on ha liderat projectes per ONU-Habitat, la Unió Europea o el Banc Interamericà de Desenvolupament. Actualment és la coordinadora del programa de l’Smart City Expo World Congress. La seva recerca gira entorn la diplomàcia de ciutats, la governança global i el desenvolupament sostenible.

 

 

Claudia Jiménez

Claudia Jimenez  

Professora Titular de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals, Universitat Autónoma de Barcelona (UAB). Investigadora principal del grup “CIMCETT” dedicat a l’ estudi de la cooperació internacional en la lluita contra la trata y el tràfic de persones.

 

 

Josep Ibáñez

Josep IBAÑEZ  

Professor Titular de Relacions Internacionals a la Universidad Pompeu Fabra (UPF).

 

 

Jordi Quero

jordi quero  

Doctor en Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals (setembre 2020), professor del CEI International Affairs. Ha treballat com a investigador al CIDOB i com a professor a la Universitat Pompeu Fabra i al Institut Barcelona d’Estudis Internacionals. Va ser investigador visitant de la Universitat Americana de Beirut. Té un Màster en Història de les Relacions Internacionals per la London School of Economics i un Màster en Afers Internacionals per la Universitat de Columbia. Les seves àrees de recerca inclouen les relacions internacionals d’Orient Mitjà i la Teoria de Relacions Internacionals.

  

 

Ponents convidats

 

Gonzalo Saénz de Miera

Director de Canvi Climàtic a l’Àrea de Presidència d’Iberdrola. Doctor en Economia Aplicada per la Universitat Autònoma de Madrid, excel·lent “Cum laude”, i MSC en Política Econòmica Internacional per la Universitat de Warwick (Regne Unit). Vicepresident institucional de l’Associació Espanyola per a l’Economia Energètica i vicepresident del Grup Espanyol per al Creixement Verd. Desenvolupa una intensa activitat docent, investigadora i divulgativa en l’àmbit de l’energia i el medi ambient. És professor a diverses universitats (Universitat Pontifícia de Cometes, Universitat Antonio de Nebrija, etc.) i director del Màster del Negoci Energètic de Enerclub. Forma part també del Patronat de Economics for Energy, del Consell Acadèmic del Club Espanyol de l’Energia i del Business Council de l’Agència Internacional de l’Energia.

 

Laia Bonet

Tinenta d’Alcaldia d’Agenda 2030, transició digital, esports, coordinació territorial i metropolitana a l’Ajuntament de Barcelona. Jurista de formació i professora de Dret Administratiu (a la Universitat Pompeu Fabra) i Dret de la Comunicació (Blanquerna- Universitat Ramon Llull). Va ser secretària del govern de la Generalitat de Catalunya en el període 2007-2010, i diputada al Parlament de Catalunya entre 2010 i 2012, període en el que fou portaveu adjunta del grup parlamentari socialista al Parlament de Catalunya.

 

Miquel Rodríguez Planas

Comissionat d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona, des d’on treballa per donar compliment als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que ha dissenyat l’ONU. Llicenciat en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha realitzat un Màster en Gestió de la Informació i el Coneixement a les Organitzacions per la UOC i un Màster en Gestió Pública d’ESADE-UAB-UPF. Des de l’any 2015 i fins al 2019 ha estat Director dels centres de recerca de Col·laboració Público-Privada de l’escola de negocis IESE (PPSRC i PPP for Cities), També ha participat en l’elaboració d’una metodologia d’avaluació dels ODS a nivell de contractes de concessions publiques i en l’anàlisi de la mateixa en diferents contractes.

 

Júlia Gassol

Enginyera industrial per l’ETSEIB (UPC) i MSc en Sostenibilitat Ambiental, Econòmica i Social, especialitat Ecologia Industrial i Urbana, per la UAB. Treballa com a consultora a Inèdit Innovació realitzant projectes que acompanyen a les empreses i institucions en la seva transició cap a l’economia circular mitjançant la quantificació ambiental, l’ecodisseny de productes i serveis, l’anàlisi de la cadena de subministrament de proveïdors o els sistemes de gestió ambiental ISO, entre d’altres.

 

Alexis Roig

L’experiència d’Alexis Roig se centra en els camps de la diplomàcia, la ciència, la tecnologia i les ciutats globals. CEO de SciTech DiploHub, el Centre de Diplomàcia de Ciència i Tecnologia de Barcelona. També és professor en la Universitat de Xangai per a Ciència i Tecnologia i té més de 10 anys d’experiència com a assessor principal en diplomàcia científica per als ministeris d’Afers Exteriors, Ciència, Recerca i Educació a Àsia i Europa. El Sr. Roig té un mestratge en Ciències de la Computació de la Universitat Politècnica de Catalunya, un MBA de la Ecole de Management de Normandie i un postgrau en Diplomàcia de l’Institut de les Nacions Unides per a Formació Professional i Recerques.

 

Joan Rieradevall Pons

Assessor científic del grup de recerca Sostenipra del ICTA UAB, soci spin of Inèdit i promotor de la spin off agricultura urbana Tectum Garden. Doctor en Ciències Químicas per la UAB. Màster Gestió Gerencial per EADA. Diplomat en Enginyeria Ambiental pel Ministeri. Projectes de recerca: Eco ciutats, Agricultura urbana vertical, cicle de l’aigua, medi ambient i materials, ACV, Eco disseny, prevenció i reciclatge de residus, biomassa, ecologia industrial i economia circular. Més de 150 articles en revistes indexades amb més de 4500 cites i una H de 38. Director de més de 20 tesis doctorals y de 50 treballs fi de màsters. 150 articles i uns 20 libres en l’àrea de medi ambient.

 

Constanza Sánchez Avilés

Politòloga i Doctora en Dret internacional públic i Relacions internacionals per la Universitat Pompeu Fabra. Actualment és Directora de l’àrea de Lleis, Polítiques Públiques i Drets Humans de la Fundació ICEERS. Ha estat investigadora i professora de Relacions internacionals a la Universitat Pompeu Fabra (2007-2013), investigadora visitant en la Universitat de Miami (2010) i la Universitat de Sant Diego (2012) i investigadora en l’Observatori Global de Polítiques de Drogues a Regne Unit (2013). Ha fet treball de camp a Europa, el Perú, els Estats Units, Mèxic, Colòmbia i la frontera Mèxic-Estats Units. Participa habitualment al Consell de Drets Humans de Nacions Unides.

 

Karlos Castilla

Advocat per la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, doctor en dret per la Universitat Pompeu Fabra. Professor de dret constitucional, dret internacional i drets humans a les Universitats de Barcelona, Oberta de Catalunya i Pompeu Fabra. Investigador principal de l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

 

Agustí Fernández de Losada 

Investigador sènior i director del Programa Ciutats Globals de CIDOB; consultor sènior especialitzat en governança urbana i territorial, polítiques públiques, agendes globals i cooperació internacional. És també urban adviser de Cities Alliance, expert del Programa Eurosocial+ i vicepresident de la Fundació Interarts. Durant els seus 25 anys de trajectòria professional ha treballat per a diferents organismes internacionals, governs i altres institucions públiques i privades. Va ser durant anys director de relacions internacionals de la Diputació de Barcelona, impulsor i coordinador general de l’Observatori de la Cooperació Descentralitzada UE-AL i coordinador general de l’Oficina de Coordinació i Orientació del Programa URBAL III de la Comissió Europea.

 

Raquel Alcega

Dirigeix Devex Analytics, l’equip de dades de desenvolupament, que rastreja i analitza els fons, programes i activitats d’institucions financeres, organitzacions filantròpiques i corporacions que operen en la intersecció de negocis i desenvolupament global. Abans d’unir-se a l’oficina de Devex a Barcelona, va treballar en desenvolupament de negocis a Washington, D. C., i com a investigadora a Rússia i Mèxic.

 

Miguel Ángel Elizalde

Doctor en Dret Internacional Públic, professor del CEI International Affairs. Consultor acadèmic del Banc Interamericà de Desenvolupament, col·laborador docent en cursos de l’Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual. Autor de diversos articles i monografies sobre les relacions entre el Sistema Multilateral de Comerç i els Acords Multilaterals sobre el Medi Ambient, sobre inversions estrangeres, el Dret dels Tractats, entre altres temes especialitzats.

 

Marie Vandendriessche

Investigadora sènior d’EsadeGeo Center for Global Economy and Geopolitics (Barcelona/Madrid). La seva recerca, que se centra en la governança global i la geopolítica de l’energia i el canvi climàtic, ha estat publicada per la Energy Security and Climate Initiative de Brookings Institution (Washington DC) i la Florence School of Regulation del European University Institute. Té un Màster en Relacions Internacionals de l’IBEI (Institut Barcelona d’Estudis Internacionals) i ha rebut formació executiva en la Academy for Global Governance del European University Institute (Florència). Actualment està investigant sobre la governança global del nexe entre l’energia i el canvi climàtic en el Programa de Doctorat en Ciència Política, Polítiques Púbiques i Relacions Internacionals de la UAB.

 

Charles Roger

Professor assistent i becari de recerca Beatriu de Pinós a l’IBEI. La seva recerca explora les transformacions que succeeixen al nostre sistema de governança global i com estan donant forma a la nostra capacitat per a abordar els problemes transfronterers. La recerca de Charles s’ha publicat a revistes com a Global Policy, International Interactions, International Studies Quarterly i Review of International Organizations. A més, ha treballat amb Nacions Unides i altres organitzacions en diverses funcions de consultoria, fins i tot com a membre del Grup d’Experts d’Alt Nivell de l’ONU sobre Canvi Climàtic, Energia i Desenvolupament Baix en Carboni a Àfrica i com a autor contribuent de la Cinquena Informe d’avaluació del Panell Intergovernamental sobre Canvi Climàtic.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!