Activities | Notícies

Exercici tàctic: Observadors en Organitzacions Internacionals

16 abr. 2024

L’alumnat de l’especialitat de Seguretat Humana del nostre Màster Universitari en Diplomàcia i Organitzacions Internacionals (UB) ha tingut l’oportunitat de participar en un exercici tàctic de les Forces Armades en el marc de l’assignatura “Dret Internacional Humanitari. Dret Internacional Penal”.

El primer dia van visitar la Caserna del “Bruch” a Barcelona per a veure les instal·lacions i els simuladors amb els quals el personal militar es prepara, a més de conèixer les diferents missions i institucions en les quals poden participar. Al llarg del dia també van poder presenciar una simulació d’un combat urbà, provar diversos simuladors i pujar a vehicles militars.

L’endemà es van traslladar a l’Aquarterament “General Álvarez de Castro” a Sant Climent Sescebes per a realitzar l’exercici tàctic al costat de futurs/as periodistes. El nostre alumnat va exercir com a observadors internacionals al llarg del matí, exposant totes les vulneracions i incidències que havien pogut identificar en un exercici avaluable, mentre l’alumnat de periodisme preparava el telenotícies nocturn.

La valoració que han fet tant l’alumnat, com el professorat i representants de les forces armades és molt positiu, per la qual cosa esperem poder repetir-ho el curs pròxim.

Agraïm l’amabilitat i bona predisposició del personal de les Forces Armades per fer possible aquesta experiència.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!