Activities | Notícies

La professora del CEI Iraida Giménez presenta l’Amicus Curiae en la Cort Interamericana de Drets Humans

15 maig 2024

El passat 25 d’abril, la coordinadora executiva del Màster Universitari en Diplomàcia i Organitzacions Internacionals, la Dra. Iraida A. Giménez, va presentar a Barbados al costat de la professora de la Universitat de Sevilla, la Dra. Eulalia Petit de Gabriel, l’Amicus Curiae sobre la protecció dels interessos de les futures generacions en el marc de l’emergència climàtica durant el 166a període d’Audiències Ordinàries de la Cort Interamericana de Drets Humans. 

L’experiència en litigació internacional i accés a la justícia de la Professora Iraida A. Giménez va motivar a estudiants del Màster Universitari en Diplomàcia i Organitzacions Internacionals a realitzar una cerca de jurisprudència sota la seva direcció experta. Els estudiants van identificar tres decisions clau que han estat útils per a la construcció d’alguns arguments de l’Amicus Curiae.

La intervenció de totes dues expertes va ser possible gràcies a la Universitat de Sevilla i l’esdeveniment va proporcionar una plataforma inavaluable per al diàleg i l’accés a la justícia climàtica, destacat per la diversitat de presentacions d’Amicus Curiae que van abordar els desafiaments més urgents en aquest tema. A més, en aquestes audiències es va ressaltar la importància del debat sobre la intersecció entre l’emergència climàtica i els drets humans.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!