Els seminaris de Seguretat i Defensa són tota una tradició en CEI International Affairs, realitzats en col·laboració amb l’Institut Español d’Estudis Estratègics (IEEE). L’objectiu d’aquest tipus de seminaris és analitzar els reptes en matèria de seguretat i defensa al segle XXI.
En concret, en aquesta V Jornada sobre Seguretat i Defensa es realitzarà una reflexió sobre l’entorn global i comunitari, i és que existeixen un cúmul de circumstàncies que ens situen en un escenari global cada vegada més desordenat, alguna cosa paradoxal si es pensa que cada vegada s’estan posant més mitjans per organitzar la situació.
Particularment, aquest desordre impacta de ple en la situació de la Unió Europea, afectant, per exemple, a la incapacitat dels països membres a compartir una política exterior comuna.
Quins efectes té aquesta falta de política exterior comuna? La falta d’estratègia compartida en la crisi dels refugiats, les estratègies de seguretat nacional i supranacional, etc.
DIRECCIÓ: Dra. Sonia Güell, Professora associada de Dret Internacional Públic, Universitat Pompeu Fabra i Dr. Pere Vilanova, Catedràtic de Ciència Política i de l’Administració, Universitat de Barcelona.
16:00h. Presentació de la Jornada
16:10h – 17:20h: Primera taula rodona: La crisi dels refugiats com a símptoma de l’actual desordre internacional.
– Introducció: què entenem per desordre internacional? Dr. Pere Vilanova, Catedràtic de Ciència Política i de l’Administració, Universitat de Barcelona.
– La crisi dels refugiats i els Drets Humans: una prova d’estrès per Europa. Dr. Eduard Sagarra, soci fundador de Roca Junyent i president d’ANUE.
– Orient Mitjà com a falla tectònica global i els reptes polítics per la UE. Sr. Lluís Foix, periodista i exdirector de La Vanguardia.
Modera: Dr. Pere Vilanova, Catedràtic de Ciència Política i de la Administració, Universitat de Barcelona.
17:20h – 17:40h. PAUSA
17:35h – 18:15h. Segona taula rodona: Estratègies de seguretat nacionals i supranacionals. Responen als mateixos reptes?
– L’ estratègia de seguretat de l’OTAN y la UE davant la crisi. Excm. Sr. Carlos Miranda, Ambaixador d’Espanya.
– Estratègies nacionals de seguretat (Espanya, Regne Unit, Estats Units), un estudi comparat. Coronel Ignacio Fuente Cobo, Analista Principal de l’ IEEE.
Modera: Excm. Sr. Fernando Perpiñá-Robert, Ambaixador d’Espanya i tutor del CEI International Affairs.
Data: 20 d’octubre de 2016
Lloc: Seu del CEI International Affairs. Avinguda Vallvidrera, 25. 08017 Barcelona
Per assistir a la Jornada és imprescindible inscriure’s indicant nom, cognoms i DNI o NIE a la següent direcció de correu electrònic: info@ceibcn.com
Aforament complet!