Activities | Notícies

Coneix el Curs de l’Actualitat de la Política Exterior Espanyola!

5 des. 2019

CURS CANCEL·LAT

 

Entrevistem a la Dra. Marta Abegón, directora de Curs sobre l’Actualitat de la Política Exterior Espanyola, per que ens resolgui els dubtes més freqüents sobre el curs i ens expliqui les novetats de la present edició:

 

Marta

 

Quin és l’origen del Curs sobre l’Actualitat de la Política Exterior Espanyola?

El Curs d’Actualitat de la Política Exterior Espanyola, organitzat pel CEI International Affairs amb la col·laboració de l’Escola Diplomàtica de Madrid, se celebra anualment des de fa dinou anys. El propòsit d’aquest és conèixer i debatre les línies bàsiques de la política exterior actual espanyola, les seves projeccions i reptes principals.

  

Quina és la metodologia del curs?

El Curs, que té lloc al llarg d’una setmana, s’estructura en cinc taules rodones integrades per dos ponents, un d’ells de perfil polític o diplomàtic convidat pel Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, i l’altre provinent del món acadèmic i/o professional. Aquest format permet fomentar el debat i la discussió des de perspectives i enfocaments diversos, així com permetre el seu enriquiment a partir de les aportacions i preguntes dels assistents.

 

A qui està dirigit aquest curs?

El Curs es dirigeix al públic en general i a aquelles persones interessades en les Relacions internacionals, les relacions diplomàtiques i l’acció exterior espanyola. Així mateix, el Curs resulta especialment interessant per a estudiants universitaris, en particular matriculats en Estudis de Dret, Ciències polítiques o Relacions internacionals.

 

Es pot cursar aquesta formació en cada edició?

Sens dubte. El format del curs és el mateix que en edicions anteriors però els temes varien cada en funció de l’agenda, les prioritats i les àrees estratègiques de l’acció exterior d’Espanya. En aquest sentit, no només no hi ha inconvenient a repetir assistència al Curs, sinó que, per contra, això permet estar al dia de les novetats o canvis de rumb esdevinguts, obtenint així un coneixement en perspectiva.

 

Quins coneixements obtindran qui cursin aquesta edició del Curs APEE?

Els participants en la present edició del Curs, a part de conèixer els principals reptes i estratègies de la política exterior d’Espanya en les seves projeccions geogràfiques de major interès (Europa, la Mediterrània, Orient Mitjà i Amèrica Llatina), tindran l’oportunitat de debatre sobre el rol d’Espanya en la lluita contra el canvi climàtic, així com sobre la seva actuació enfront de la crisi migratòria al Mediterrani.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!