Activities | Notícies

Visita a les Institucions Europees a Brussel·les

7 febr. 2023

Durant els dies 30 i 31 de gener un grup d’estudiants del 42è Curs sobre la Unió Europea va visitar les Institucions de la UE a Brussel·les.

Gràcies a l’organització, per part de la Delegació de la Generalitat davant la Unió Europea, els estudiants van poder conèixer de prop el funcionament, tant de la Delegació de la Generalitat, on el seu Delegat, Ignasi Centelles, va explicar la magnitud de presència de la Generalitat a Brussel·les, com del Parlament Europeu; el Consell de la UE, on van poder dialogar amb Joaquín Nogueroles Garcia, portaveu de la direcció general de Justícia i Assumptes Interns; el Comitè Econòmic i Social Europeu, on Valeria Atzori, de la SOC Unit, va explicar l’activitat i les funcions del CESSAMENT en el context del procés legislatiu de la UE; el Comitè de les Regions, en el qual Santiago Mondragón, Administrator Dir. B- Legislative Work i antic alumne del CEI International Affairs, va proposar un diàleg sobre la defensa dels posicionaments i interessos de les autoritats regionals i locals en el procés legislatiu de la UE; la Comissió Europea, en la qual van tenir lloc tres col·loquis sobre: El paper de la Comissió Europea i les prioritats de la Comissió Von der Leyen, en la qual se’ns va donar una visió interna del que suposen els reptes, a càrrec d’Isaac Valero, Assistent polític del Secretari General, – Els esforços de la CE per a fer front als problemes plantejats per COVID 19 (sessió en línia des de Luxemburg), a càrrec de Julia Langer, Responsable de polítiques SANTE.B.2, Seguretat sanitària de la Direcció General de Sanitat i Seguretat Alimentària, i finalment, – L’enfocament de la UE respecte a Rússia, a càrrec de Jon Kist, Cap de Sector de la Divisió Rússia del Servei Europeu d’Acció Exterior.

A més, també vam tenir l’oportunitat de visitar la Representació Permanent d’Espanya davant la Unió Europea (REPER), en la qual vam poder dialogar amb Carmen Román, Consellera de Funció Pública i Carlos Moreno, Conseller per al Brexit, en una sessió molt productiva sobre les funcions de la REPER i el seu suport al desenvolupament de la carrera professional en les institucions de la UE.

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de CEI International Affairs (@cei_international)

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!