Activities | Notícies

Francesc Cortada, CEO d’Oxfam Intermón: «Trigarem 130 anys a tancar la bretxa de gènere, i en molts països s’estan produint reculades»

8 març 2023

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, entrevistem l’expert en desenvolupament i desigualtat, qui a més de dirigir l’organització no governamental, és docent del CEI International Affairs.

Francesc Cortada dirigeix des de l’any 2020 Oxfam Intermón, membre espanyol de la confederació Internacional Oxfam, i imparteix classe en el Màster en Diplomàcia i Organitzacions Internacionals del CEI International Affairs. Compta amb una àmplia experiència en cooperació i desenvolupament: abans d’assumir la direcció espanyola, va ser Director de Programes d’Internacional Oxfam durant gairebé 8 anys, on va liderar els programes d’influència, desenvolupament i acció humanitària.

En aquesta entrevista aborda temes d’actualitat com la desigualtat de gènere, la creixent desigualtat econòmica, o la possibilitat de ser contractat en organitzacions no governamentals del sud global quan provens de països desenvolupats.

«A la velocitat a la qual avancem actualment, trigaríem 130 anys a tancar la bretxa d’igualtat, però en molts països s’està retrocedint, per exemple, en els drets sexuals i reproductius

«Per primera vegada en 20 anys, està incrementant la pobresa extrema: 260 milions de persones addicionals s’han sumat en 2022, clarament els efectes de la pandèmia i de la inflació han esborrat de cop de ploma dècades d’esforç per a reduir desigualtats. Actualment, una petita elit de 2.000 persones posseeix la mateixa riquesa, el 60% de la població del planeta»

“La societat pot fer moltes coses per a combatre la desigualtat econòmica, per exemple, és l’àrbitre del consum”.

“És cert que ha augmentat la contractació local al Sud Global, però això no ha de frustrar als joves del Nord Global que desitgin treballar allí. Hi ha espai i oportunitats, tenim molts reptes que complir”.

“Ara tots els joves estan molt preparats, així que a més de la formació, valorem també que encaixin en termes de valors i cultura institucional”

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!