Activities | Notícies

Seminari “Com es pot alimentar el món sense sobrepassar els límits planetaris”

31 oct. 2023

La conferència, moderada per la Dra. Ana García Juanatey (professora del CEI International Affairs i coordinadora del “Màster de formació permanent en sostenibilitat. Medi ambient, societat i economia” CEI-UB), va comptar amb la presència de ponents especialitzats en el tema: Marta Tafalla, filòsofa i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Juan Carlos García Cebolla, exdirector de l’equip de Dret a l’Alimentació de la Food Agriculture Organization (FAO), i Gustavo Duch, escriptor, divulgador i membre de l’equip editor de la revista Sobirania Alimentària, Biodiversitat i Cultures i exdirector de Veterinaris Sense Fronteres.

L’acte ha estat presentat institucionalment pel Sr. Joaquim Llimona, director del CEI International Affairs, i la xerrada s’ha dividit en dos blocs: una primera part en la qual cadascun dels ponents ha detallat la qüestió actual de l’ecosistema, i una segona part en què a través de preguntes i opinions del públic s’ha elaborat un debat sobre la necessitat de no sobrepassar el llindar que posa en perill al planeta.

La Sra. Marta Tafalla ha explicat la relació entre biodiversitat i alimentació, i ha redefinit conceptes com “veganisme” o “rewilding”, ambdues estratègies per reduir l’escalfament global i vetllar pel funcionament dels sistemes alimentaris sobre els ecosistemes. Juntament, el Sr. Juan Carlos García Cebolla ha fet ús d’un enfocament basat en drets humans en la lluita contra la fam i emfatitzava la “necessitat que hi hagi disponibilitat d’aliments per poder accedir a ells independentment de la situació econòmica”. Finalment, el Sr. Gustavo Duch ha conclòs explicant en detall la sobirania alimentària com a oportunitat per empoderar a les persones en un context d’inseguretat alimentària global i superació de límits planetaris.

En definitiva, al llarg de la conferència s’ha explorat les diferents vies per afrontar el desafiament d’alimentar al planeta en un context marcat per la superació de diferents límits planetaris.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!