Activities | Investigación

PUBLICACIÓ Nº 17: EL DESAFIAMENT DEL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE

1 Mar 2016

Aquesta obra té un doble objectiu: determinar el significat i abast del concepte de desenvolupament sostenible, en particular, la seva naturalesa i implicacions jurídiques, i analitzar alguns dels principis jurídics que ja existeixen en el Dret internacional que poden contribuir de manera més directa a aconseguir aquest objectiu.

Sinopsi

Aquesta obra té un doble objectiu: determinar el significat i abast del concepte de desenvolupament sostenible, en particular, la seva naturalesa i implicacions jurídiques, i analitzar alguns dels principis jurídics que ja existeixen en el Dret internacional que poden contribuir de manera més directa a aconseguir aquest objectiu.

Les idees centrals que es defensen són: per una banda, que el desenvolupament sostenible és, a la vegada, un objectiu polític, un concepte jurídic que pot tenir una pluralitat de manifestacions i un marc metodològic per a comprendre i transformar el món que proporciona una terminologia, un enfocament integrador i inclusiu, principis i regles de caràcter sustantiu, eines de naturalesa procedimental i recursos hermenèutics. I, per una altra banda, es defineix que el principi de Dret internacional que de forma més directa pot contribuir a l’objectiu del desenvolupament sostenible i que millor sintetitza la seva esència és el principi d’integració dels aspectes econòmics, socials i mediambientals del mateix.

El desafiament urgent, cada cop més urgent, és fer operatiu el marc teòric, jurídic i conceptual del desenvolupament sostenible.

 

Dades Generals

Autor: Ángel J. Rodrigo

Editorial: Marcial Pons, Ediciones Jurídicas y Sociales, S.A.

Data d’edició: 2015

Col·lecció: Tribuna Internacional

Nº de pàgines: 206

Idioma: Castellà

COMPRAR LA PUBLICACIÓ

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!