Activities | Testimonis

Tomàs Riba

2 des. 2020

Diplomàtic

 

“L’estudi d’unes oposicions com les de la Carrera Diplomàtica és, sens dubte, una d’aquelles vivències que marquen definitivament la vida d’una persona. És per això que l’elecció de l’acadèmia o centre on preparar-les és tan important, perquè d’això depèn no sols el desenllaç final, sinó també que l’experiència sigui més o menys amena i grata.

 

En el meu cas, recordo bé el dia que vaig arribar al CEI, tenia tan sols una lleugera idea del que era ser diplomàtic i molts dubtes que necessitaven resposta. Per sort, l’equip del CEI va respondre a totes les meves preguntes i vaig decidir definitivament a emprendre aquesta aventura.

 

Una vegada presa la decisió, es presenta un altre dels moments més importants que ha de viure l’opositor: la primera exposició oral de temari. Et presentes dubitatiu i nerviós, amb poc domini dels temes i, de nou, una bona dosi d’incertesa. No obstant això, l’afabilitat i l’enorme saviesa de l’Ambaixador Perpiñá-Robert són els elements necessaris per a infondre seguretat i confiança en els joves opositors que han decidit cursar els seus estudis al CEI.

 

A partir de llavors, l’opositor comença a dominar cadascun dels exàmens de l’oposició gràcies a l’àmplia formació que el CEI ofereix. Així, la preparació del test, el comentari, l’entrevista i el canti es veu facilitada per la col·laboració de nombrosos diplomàtics i altres funcionaris de l’Administració General de l’Estat amb gran coneixement sobre tots els àmbits del dret, l’economia, la cooperació per al desenvolupament, la història i les relacions internacionals.

 

A més, el CEI compta amb la Kathryn O’Connor i en Fernand Menier per a la preparació de l’exercici d’idiomes, dues persones de gran experiència, professionalitat i passió per la seva feina que ofereixen una formació integral per a aconseguir un ampli domini de l’anglès i del francès.

 

Finalment, després del meu pas pel Centre d’Estudis Internacionals puc dir que el CEI no és només un lloc on preparar les oposicions, sinó una gran casa en la qual es creen i desenvolupen relacions personals que romanen molts anys després. En aquest sentit, agraeixo a l’equip de Secretaria i, molt especialment, a Eli Rubio, l’haver escoltat tots els nostres problemes i inquietuds al llarg d’aquests anys, l’haver resolt tants dubtes i l’haver estat tan i tan pacient.

 

Sobre la base de tot això, animo a tots aquells que estigueu pensant a posar-vos a opositar a la Carrera Diplomàtica a triar el CEI com una garantia d’èxit i com una experiència inoblidable.”

 

Curs 2016-2020 Preparació de l’Oposició a la Carrera Diplomàtica

 

 

 

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!