Activities | Notícies

Què us ha aportat el Màster en Desenvolupament Sostenible? Parlem amb la 1a promoció

10 maig 2021

El primer curs del Màster en Desenvolupament Sostenible UB-CEI està acabant i hem conversat amb l’alumnat de la primera promoció per conèixer les seves opinions sobre aquesta formacio: 

 

 

 “Aquest Màster de Desenvolupament Sostenible del CEI-UB m’ha donat les bases que em faltaven a nivell jurídic, social i econòmic per a poder desenvolupar-me a nivell professional en l’àmbit. El seu contingut és complet, detallat i comprensible per a aquells que venim d’altres àmbits acadèmics, per la qual cosa està completament adaptat a les nostres necessitats. A més, busquen les sinergies entre els estudiants per a així enriquir els coneixements aportats. L’atenció rebuda en relació al TFM és molt pròxima i els professors són accessibles, el que sempre ajuda a sentir-te acompanyat i obrir possibilitats de futur laboral. Sens dubte trobaré a faltar les classes, els moments de discussió i l’aprenentatge mutu, però acabo el Màster sense tenir cap dubte de que ha complert les meves expectatives. Ara comença una nova etapa. Desitjant, doncs, posar en pràctica els coneixements adquirits.”   

Joanna Riera

6Joanna 

 

 

“El Màster en Desenvolupament Sostenible ha superat amb escreix totes les meves expectatives, ja que ha aconseguit, d’una manera magistral, abordar els aspectes rellevants dels tres pilars fonamentals que ho componen: Desenvolupament Econòmic, Social i Mediambiental. Ha estat capaç d’integrar la teoria actual del Dret Internacional amb els diferents àmbits i règims relatius al medi ambient, passant per una formació en Economia Circular, entre altres àrees rellevants i d’actualitat, sense deixar de costat l’aspecte pràctic del com des del sector privat es poden dissenyar polítiques i estratègies rellevants basades en els principis bàsics del Desenvolupament Sostenible per a la consecució dels objectius de l’Agenda 2030 de l’ONU. Tot l’anterior, m’ha permès consolidar el coneixement necessari per a desenvolupar el meu TFM en modalitat de projecte, dins de la companyia en la qual treballo, afegint valor a les accions darrere de la consecució dels objectius estratègics sobre sostenibilitat.

Vull agrair al CEI per oferir aquest programa, que s’ha caracteritzat per la qualitat i exigència que li precedeixen, a més de comptar amb un professorat dotat d’un vast coneixement en la matèria, i amb convidats de luxe, tant del sector privat com públic, experts en la pràctica del Desenvolupament Sostenible.”

Andrés F. Ballesteros

5Andres 

 

 

“Soc de Síria, on la majoria de les persones lluiten simplement per sobreviure i no es poden permetre pensar com viure d’una manera sostenible. Quan vaig començar a estudiar els conceptes de sostenibilitat, em vaig sentir frustrada per les diferents condicions que enfronten els països desenvolupats i en desenvolupament i la diferència de recursos entre ells. No podia veure com les solucions pràctiques que estava aprenent podrien funcionar en les dures condicions a les quals s’enfronta la gent al meu país tots els dies. No obstant això, quan vaig començar a comprendre més detalls sobre com podem salvar el nostre planeta, vaig ser més optimista sobre el que és possible per a tots els països, inclosa Síria. Una vegada que vaig comprendre completament la necessitat de canviar la forma en què vivim i la forma en què usem els recursos del planeta, vaig començar a canviar el meu propi estil de vida. Ara soc conscient de cada decisió que prenc quan vull comprar alguna cosa. També soc més sensible als problemes que enfronten moltes persones a tot el món, com l’accés a l’aigua potable, l’educació, el treball decent i l’atenció mèdica. Gràcies a aquest programa, em comprometo a trobar una carrera en la qual pugui participar activament per a aconseguir els 17 ODS. Quan vaig començar el màster no entenia completament la importància del desenvolupament sostenible. Ara en soc una apassionada defensora.”      

Rand Al Chamaa

1Rand 

 

 

“El Màster en Desenvolupament Sostenible m’ha semblat una oportunitat fantàstica per a conèixer més en profunditat el que suposa la sostenibilitat en si. Ens ha proporcionat els coneixements necessaris per a entendre la gravetat de la crisi climàtica actual, així com donar-nos les eines oportunes per a fer front a ella amb una visió sistèmica i multidisciplinària. Les pràctiques em semblen un gran complement per a finalitzar aquesta formació, la qual cosa ens ha permès poder aplicar i visualitzar les oportunitats que ens oferirà el món laboral una vegada acabat el Màster.”             

Ana Ochoa

3Ochoa 

 

 

“Magnífics professors, convidats de luxe, i una qualitat i precisió acadèmica molt difícil de superar; tot això fa que els alumnes acabem sent experts en la matèria. Hem analitzat el desenvolupament sostenible a partir d’un enfocament holístic, des de la perspectiva jurídica, política, econòmica i social, incloent el paper de les empreses. Personalment, venint de les Relacions Internacionals, he trobat el meu camí aquí. Ha estat un viatge que repetiria mil vegades”.         

Lorena G. Alberte

4Lorena 

 

 

 “El Màster en Desenvolupament Sostenible m’ha permès familiaritzar-me amb tots els aspectes i elements transcendentals de la crisi climàtica i el paper que la sostenibilitat ha de desenvolupar en la comunitat internacional durant els anys esdevenidors. D’altra banda, les pràctiques a Viscofan m’han ajudat a veure de primera mà com pot contribuir el sector privat als objectius de desenvolupament sostenible mitjançant la transició energètica, la bona governabilitat i la responsabilitat social corporativa.”

Nicolau Milà

2Mia 
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!