Activities | Notícies

El Sotssecretari del Ministeri d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, Luis Manuel Cuesta, inaugura la XXI edició del Curs sobre l’actualitat de la política exterior espanyola de CEI International Affairs

19 maig 2023

Aforament complet en el curs, que en aquesta edició ha dedicat les sessions a tres dels grans temes en l’agenda actual de relacions exteriors d’Espanya: la Presidència espanyola del Consell de la UE, Focus Àfrica 2023, i Amèrica Llatina.

El CEI International Affairs ha iniciat aquest dimarts la XXI edició del Curs sobre l’Actualitat de la Política Exterior Espanyola. Aquesta primera jornada ha estat inaugurada pel diplomàtic i alumni del CEI, a més d’actual president de la institució, Luis Manuel Cuesta, Sotssecretari del Ministeri d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació (MAEUEC), juntament amb Joaquim Llimona, director general del CEI International Affairs, i Jordi Quero, director docent.

Posteriorment, ha començat la primera sessió, protagonitzada per Enrique Yturriaga, Director General per a Iberoamèrica i el Carib, Ministeri d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació, i Salvador Martí, catedràtic de Ciències Polítiques en la Universitat de Girona, titulada ‘Espanya i les seves relacions amb els socis d’Amèrica Llatina’.

Durant la jornada, s’ha ressaltat la importància de la pròxima presidència d’Espanya del Consell de la Unió Europea, que definirà part de la política exterior europea i espanyola dels pròxims mesos, i com afectarà les relacions amb Amèrica Llatina. El format de l’esdeveniment, taules rodones dinàmiques, ha propiciat la discussió sobre com repercutirà en la zona factors com la guerra d’Ucraïna, les noves tecnologies, que estan alterant la nostra forma de vida i de relacionar-nos, el creixent problema de seguretat alimentària o seguretat energètica, entre altres. Posteriorment, el debat s’ha traslladat a la zona de cafè, on ponents i assistents han pogut debatre en un ambient distès els conceptes exposats en la sessió.

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!