Activities | Testimonis

Guillem Manso

2 des. 2020

Diplomàtic 

 

“Preparar l’oposició a la carrera diplomàtica espanta, fins i tot mirant endarrere després d’haver-la superat. Encara que la il·lusió de les primeres setmanes d’estudi mai acaba de perdre’s, la incertesa que un sent des del principi va fent-se més gran, a mesura que la inversió feta -i per tant potencialment “perduda”- va guanyant pes. Ningú pot assegurar-te que acabaràs aprovant, ni prometre’t que trigaràs un any o cinc. El CEI tampoc.

 

No obstant això, el CEI sí que pot aportar-te respostes a una altra mena de preguntes que produeixen menys ansietat, però que són més útils en la teva preparació: Què és un bon assaig?, És possible preparar una entrevista en la qual se’t pot acabar preguntant qualsevol cosa?, Quin tipus de respostes són adequades en l’examen d’idiomes?, Per l’exposició oral de temari, és millor portar pocs temes cada setmana, però preparar-los de manera profunda, o posar-se el repte de donar moltes voltes ràpides al temari?

 

Són preguntes molt difícils a les quals s’enfronta tot opositor en un moment o un altre, i la resposta a les mateixes no és inequívoca. Per això, el que més valoro del CEI comparat amb altres acadèmies de preparació és la seva diversitat: l’oposició és un esforç individual, però per a tenir èxit és essencial construir-se una xarxa sòlida de suports, it takes a village to raise a child. El CEI et donarà accés a preparadors molt diferents (diplomàtics en la seva majoria de diferents edats i trajectòries, però també Advocats de l’Estat, per exemple), l’estratègia del qual per a aprovar no sempre coincidirà, i encara que a vegades això serà frustrant, com a candidat ràpid t’adonaràs que has de trobar la teva pròpia forma única d’encarar l’oposició, sobre la base de les teves fortaleses i febleses. Tot el personal i tots els col·laboradors del CEI, començant per l’Ambaixador Perpiñá-Robert, sabran valorar la teva dedicació i seran un suport fonamental en els moments de major frustració i incertesa.

 

I seran els primers a trucar-te quan aprovis, esclar. Són un equip i t’asseguro que sentiran el teu èxit com el seu propi. Ànims!”

 

Curs 2017-2020 Preparació de l’Oposició a la Carrera Diplomàtica

 

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!